به طور مختصر می‌توان گفت Photoshop ابزاری ست برای همه کسانی که در کامپیوتر با گرافیک ثابت و حتی متحرک سرو کار دارند .

طراحان گرافیک ، ناشرین کتب و مجلات ، چاپخانه ها ، شرکت های تبلیغاتی ، طراحان سایت ، عکاس ها ، نقاشان هنری ، طراحان نرم افزارها ، انیمیشن سازها و …. به فتوشاپ احتیاج دارند . این نرم افزار حرفه ای گرافیک در عصر تکنولوژی امروز یک نرم افزار حساب نمی شود بلکه یک صنعت به شمار می آید .

  • Adobe Photoshop Elements – ارزان ترین نسخه فتوشاپ و دارای یک سری افکت های آماده و امکانات کمتر
  • Adobe Photoshop Lightroom– برای کار کردن بر روی تعداد زیادی عکس بصورت همزمان ولی با امکانات کمتر از دو نسخه پایین
  • Adobe photoshop ME– فتوشاپ نسخه تقریبا کامل با قابلیت تایپ مستقیم فارسی
  • Adobe photoshop Extended-فتوشاپ با همه امکانات بدون قابلیت تایپ فارسی
  • اگر یک کاربر کاملا عادی هستید و فتوشاپ را در حد یک پوستر، روتوش یا در حد ابتدایی استفاده می کنید، بهترین نسخه برای شما نسخه CS5 می باشد.
  • اگر می خواهید کمی حرفه ای تر کار کنید (پیشنهاد ما برای ۸۰ درصد کاربران!) نسخه CC 2014 بهترین نسخه حال حاضر فتوشاپ می باشد.
  • اگر مایل به استفاده از قابلیت های سه بعدی فتوشاپ هستید و سیستم قدرتمند کامپیوتری دارید از نسخه ۲۰۱۸ استفاده کنید.

فتوشاپ چیست ؟

فتوشاپ یکی از نرم افزارهای گرافیکی است که اساس کار آن بر پایه ی Bitmap می باشد. نرم افزار فتوشاپ متعلق به شرکت Adobe بوده و برای ویرایش تصاویر ، طراحی موارد گرافیکی چاپی یا غیر چاپی و … مورد استفاده ی کاربران قرار می گیردضمن اینکه این نرم افزار با چاپگرها و دستگاههای خروجی فیلم و زینک بصورت استاندارد هماهنگی دارد . برای مطالعه ی این دوره ی آموزشی نیاز است کاربران محترم آشنایی با سیستم عامل ویندوز داشته باشند .

برش عکس با انتخاب Crop Tool شروع می شود. آیکن آن در پنل ابزارها مانند تصویر زیر است. روی آن کلیک کنید و یا از صفحه کلید کلید C را بفشارید تا انتخاب شود:

دستگیره های Crop

روی ناحیه ای که می خواهید برش دهید کلیک کرده و ماوس را بکشید. مانند تصویر زیر دستگیره هایی در اطراف ناحیه ی انتخاب شده ایجاد می شود:

با کلیک کردن و کشیدن هر کدام از این دستگیره ها می توانید اندازه ناحیه ی برش را تغییر دهید.

گاهی هنگام تایپ کلمات فارسی در فتوشاپ حروف به صورت جدا از هم نمایش داده می شوند. رفع این مشکل بسیار ساده است. مراحل زیر را انجام دهید سپس یک بار فتوشاپ را باز و بسته کنید مشکل فارسی نویسی برطرف می شود.

ابتدا از منوی بالای فتوشاپ به مسیر Type > Language Options بروید و مطمئن شوید گزینه Middle Eastern Features غیرفعال است.

سپس به مسیر Edit > Preferences > General > Type رفته تا پنجره تنظیمات ابزار تایپ باز شود. بعد از قسمت Choose Text Engine Options گزینه Middle Eastern را انتخاب کنید.

در این آموزش روتوش صورت شما را با یکی از جالب ترین ابزارهای روتوش تصویر یعنی Spot Healing Brush آشنا می کنم. این ابزار یکی از سه ابزار ویژه ی روتوش عکس در فتوشاپ است ( دو تای دیگر Standard Healing Brush و Patch Tool هستند) که برای اولین بار در فتوشاپ CS2 معرفی شد.

اساس کار هر سه ابزار ذکر شده جایگزینی پیکسل های نقاط مختلف عکس است. به عنوان مثال پیکسل هایی را از بخش های سالم برداشته و روی بخش های تخریب شده قرار می دهد و به این ترتیب ناحیه ی آسیب دیده را ترمیم می کند.